emeklik doğranmış kuru soğanlar ilave edilir. Biraz kavurduktan sonra ince doğranan yeşil soğanlar eklenir.
Yaklaşık 1 litre suyu dökülür. Süzme yoğurt 1 su bardağı suyla seyreltilir. İçine kesilmemesi için tenceredeki sudan birkaç kepçe konur ve ılıyınca tencereye eklenip hızlıca karıştırılır.
Nane, tereyağında kavurulur, sorpa çorbasının içine koyulur
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Sabahat Aybar oldu. Sabahat Aybar, İzmit’ten Kırım mutfağına özgü “Kavurmalı Börek”, “Sorpa Çorbası”, “Orman Kebabı” ve “Katlama” yaptı.
Afiyet Olsun
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.