Kırım Mutfağından Sorpa Çorbası

Kuşbaşı etler tencereye alınıp kavurmaya başlanır. 

emeklik doğranmış kuru soğanlar ilave edilir. Biraz kavurduktan sonra ince doğranan yeşil soğanlar eklenir.

Yaklaşık 1 litre suyu dökülür. Süzme yoğurt 1 su bardağı suyla seyreltilir. İçine kesilmemesi için tenceredeki sudan birkaç kepçe konur ve ılıyınca tencereye eklenip hızlıca karıştırılır.

Nane, tereyağında kavurulur, sorpa çorbasının içine koyulur

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Sabahat Aybar oldu. Sabahat Aybar, İzmit’ten Kırım mutfağına özgü “Kavurmalı Börek”, “Sorpa Çorbası”, “Orman Kebabı” ve “Katlama” yaptı.

Afiyet Olsun