Yoğurma kabına sıvıyağ, yoğurt, sirke, su, tuz alınıp karıştırılır. Unu da azar azar ilave edip hamur yoğurulur.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde 15 beze yuvarlanıp baklava hamuru inceliğinde açılır.
Yufkaların üzerine eritilmiş margarin sürülür ve 5 tanesi üst üste konularak rulo yapılır.
Diğer 10 yufka da 5’erli gruplar halinde üst aynı yöntemle rulo yapılır ve üçü birden buzdolabına konur. Bu şekilde 20 dakika kadar bekletilir.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Sabahat Aybar oldu. Sabahat Aybar, İzmit’ten Kırım mutfağına özgü “Kavurmalı Börek”, “Sorpa Çorbası”, “Orman Kebabı” ve “Katlama” yaptı.
İç harcı için yemeklik doğranan soğanlar sıvıyağda hafif kavurulur.
İçine kıyma ve pirinç ilave edilip kavurmaya devam edilir.
Hamurlar dolaptan çıkarılır, iki parmak kalınlığında dilimlenir. Her parça üzerine hafif elle basılır ve oklava ile biraz büyütülür.
Ortasına kıymalı, pirinçli harç koyulup poğaça gibi kapatılır.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.