İstanbul Çay Saati'nden Beyaz Çikolatalı Pasta

Malzemeler

Malzemeler

Ganaj için çikolatalar küçük parçalara ayrılır. 

Benmari usulü eritilir. 

Pastanın süslemesi için beyaz çikolata çok küçük doğranarak hazır hale getirilir. 

Süt ve krem şanti çırpılır ve dolaba atılır.

Süt kreması eritilmiş çikolatalara eşit olarak dökülür. 

 Pandispanyası için yumurtalar sarısı ve beyazı farklı kaselerde olmak üzere kırılır.

340 gr şeker yarı yarıya yumurtanın beyazına ve sarısına eklenir. 

Pandispanyanın daha kabarık olması için ayrı ayrı çırpılır. 

 Nişasta ve un elenerek yumurtanın sarısına katılır. 

Ardından köpük olan beyaz yumurta sönmeden eklenir.

Tereyağı eritilerek pandispanyaya eklenir. 

Hazır olan pandispnya yağlı kağıt ile sarılmış kek kalıbına dökülür.

170 derecelik fırında pişirilir. 

Fırından çıkarılıp soğuyan kek ikiye ayrılır. 

Çilek reçeli ve sodayla ıslatılır. 

Ganajın daha iyi yapışması için ince bir kat krem şanti sürülür. 

Hazırlanan ganaj sürüldükten sonra üstüne çilek eklenir.

Üst kata beyaz çikolata akacak şekilde sürülür.

Pasta biraz soğuması için buzdolabına konur. 

 Süslemek için rendelenmiş beyaz çikolata ve süt kullanılır.

Afiyet olsun.