İstanbul Çay Saati'nden Patatesli Pastırmalı Poğaça
İstanbul Çay Saati'nden Patatesli Pastırmalı Poğaça
Malzemeler
Yumurtalar sarısı ayrılarak yoğurma kabına alınır.
Ardından sıvı yağ, tereyağı, kabartma tozu, yoğurt ve tuz eklenerek karıştırılır.
Karbonat eklenir ve 5 dakika dinlenmeye bırakılır.
Dinlenen hamura un eklenince yoğrulmaya başlanır.
Bu sırada kaşar ve patates rendelenir.
Hazırlanan hamur iki parçaya bölünerek fırın tepsisine alınır.
Hamur yassılaştırılarak kaşar ve patates konur.
Pastırmalar da dizildikten sonra kapatılır.
İkinci parçayada aynı işlem uygulandıktan sonra üzeri yağlanır.
Üzerine çatalla çizgiler atılır.
Fırına atılır.
Afiyet olsun.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.