AYFER HANIM'IN SİİRT MUTFAĞINDAN PIRTİKE ÇORBASI
1 KİLO ISPANAK
1 ADET KURU SOĞAN
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 YEMEK KASİGİ BİBER SALCASİ
1 YEMEK KASİGİ DOMATES SALCASİ
1,5 SU BARDAĞI HASLANMİS YARMA
1,5 SU BARDAGİ HASLANMİS NOHUT
1 ÇAY BARDAĞI SUMAK SUYU
HAZIRLANIŞI; Ispanağı yıkayıp, süzülmeye bırakın. İyice süzüldükten sonra iri parçalar halinde doğrayın. Yemeklik doğranmış soğan ve salçaları sıvı yağ da kavurun. Az haşlanmış nohut ve yarmayı, Ispanağı, tuzu ilave edin. Çorbanın pİşmesine yakın sumak suyu ekleyin. Afiyet olsun