Ağrı Mutfağından Kuzu Tandır

Nursel ile Ramazan Sofrası”nın yedinci bölümünde Ağrı yöresine ait yemekler yapıldı. Nursel Ergin’in konuğu Necla Deniz, Ağrı’ya özgü "Kuzu Tandır", "Omaçlı Helva", "İçli Kete" ve "Ayran Aşı" yaptı

 

1 Bütün kuzu butu
250 gr arpacık soğan
2 baş sarimsak
2 adet defne yapragi
Pul biber
Kekik
Karabiber
Tuz

Sunumi İçin; Tırnak pide

Kuzu Eti'ni yıkadıktan sonra karabiber , tuz ve pul biberle ovun. Arpacık soğan, sarımsak, Defne yaprağını etle harmanladıktan sonra güvece Yerleştirin. Güvecin kapağını kapatmadan önce ağzını folyo ile sarın. Etlerimiz piştikten sonra sunum tabağına önce tırnak pideleri ardında Etlerimiz koyun. Afiyet olsun.


 

Daha Fazla Göster