51 saniyede Şam Börek

Hamuru için;

500 gr un

Bir tutam tuz

Aldığı kadar su

İç Harcı için;

5 adet patates

2 adet kuru soğan

Yarım demet maydanoz

2 adet yumurta

Kuru kişniş

Karabiber

Pulbiber

Tuz

Üzeri için;

2 yemek kaşığı tereyağı

Derin bir kapta un ve tuz karıştırılır. Su azar  azar  ilave edilerek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edilir. 15-20 dk üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendirilir.
Soğanlar yemeklik doğranır ve sıvı yağda hafif kavrulur. Üzerine rendelediğiniz patatesleri ekleyerek 10 dk birlikte kavrulur. Ocağı kapatmadan tuz , karabiber , pulbiber, kişniş ve ince doğranmış maydanozlar eklenir ve Ayrı bir tavada tereyağında yumurta pişirerek iç harcınıza ekleyin, karıştırın, soğumaya bırakın.
Hamurdan  yumurta büyüklüğün de bezeler alınır ve yuvarlanır. Her bir beze yemek tabağı  büyüklüğünde açılır, 2 parça olacak şeklinde kesilir. malzememizden iki yemek kaşığı  hamurun yarısına koyularak yayılır. Diğer parça üzerine kapatılarak kenarları bastırılır. Ve sac üzerinde (yada yapışmaz tava da ) her iki tarafıda pişirilerek sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.