Nursel Engin bugün mutfaktaki konuğu ile birlikte Sultan Kebabı yaptı.
Sultan kebabı
2 adet kuru soğan
4 adet sivri biber
2 adet yufka
5 adet haşlanmış tavuk butu
1 yemek kaşığı tereyağı
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Sıvı yağ
Sunumu için;
Pulbiber
Yoğurt
Tavuk suyu
Büyük bir tavaya sıvıyağı alın üzerine küp küp doğranmış soğanı ve biberleri ekleyip biraz soteleyin,soğanlar sararmaya başlayınca, didiklediğiniz haşlanmış tavuk etlerini ekleyin, tavuk etleri kızarmaya başlayınca üzerine baharatlari, tuzu ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın.
2 adet yufkayı üçgen olacak şekilde kesin,tavuklu iç malzemesini bir corba kaşığı kadar yufkanın geniş olan kısmına koyup düzeltin ve sigara boregi gibi sarın uç kısımlarını hafif ıslatarak sarın. Bütün yufkaların hepsine ayni islemi uygulayin, üstlerine yumurta sarısı-sıvıyağ karışımını sürün, sultan kebablarını yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt kullandığınız fırın tepsisine dizin ve 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Pişen sultan kebablarının ilk sıcaklığı çıkınca yumuşatmak icin önce küçük dilimlere kesin sonra ılık tavuk suyu ile ıslatın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin ve pul biber serpip lezzetlendirin. Afiyet Olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.