Yeşil Mercimek Köftesi

Nursel Ergin, Adana mutfağına özgü "Yeşil Mercimek Köftesi" hazırlanışını gösterdi.

MALZEMELER

4 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet patates
2 adet kuru soğan
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
1 bağ taze soğan
2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Tuz 
SALATASI İÇİN
Marul
Maydanoz
Domates
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Köftelik bulgur ıslatılır. Patates ve soğan doğranır; patates haşlanır, soğan kavrulur. Dereotu ve taze soğan kıyılır. Kavrulan soğanlara salça, ardından baharatları eklenir. Islanmış bulgur, haşlanmış mercimek, yeşillikler ve salçalı sos birleştirip karıştırılır. Sıkıldıktan sonra marula yerleştirilerek servis yapılır. Salatası için tüm malzemeler doğranır ve nar ekşisi konur.