1 kilo kuzu kuşbaşı 2 su bardağı nohut Yarım kilo tuzlu yoğurt 1 kilo arpacık soğan 1 baş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı Su SOSU İÇİN: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı nane
Kuzu kuşbaşı ve akşamdan ıslatılmış nohut düdüklü tencereye alınır ve üzeri az geçene kadar suyu konup pişmeye bırakılır.
Başka bir tencerede tereyağ kızdırılıp içine arpacık soğan konulup kavrulur. İçine sarımsaklar katılır.
Pişen et ve nohutlar suyuyla birlikte tencereye dökülür. 2 su bardağı kadar su eklenir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra tuzlu yoğurt katılarak karıştırılır.
Birkaç taşım tekrar kaynatılır. Tereyağı eritilir, içine karabiber, toz biber ve nane koyularak kızdırılır.
Kumbursiye, üzerine bu sos gezdirilerek servis edilir.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.