Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Sonay İnal oldu. Sonay İnal, Antakya mutfağına özgü "Kireçte Kabak Tatlısı", "Zılk Sarması", "Şiş Börek", "Tuzda Tavuk" ve "Firik Pilavı" pişirdi.
ŞİŞ BÖREK
HAMURU İÇİN
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İÇ HARCI İÇİN
300 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
ÇORBASI İÇİN
1 çay bardağı pirinç
1 kilo tuzlu yoğurt
1,5 litre su
Hamuru için, unu bir kaba koyun. Üzerine tuzu ve suyu da ekleyip hamuru yoğurun. İç harcı için kıymayı bir tavaya koyup kavurun. Kavrulmaya başlayan kıymalara yağ ile birlikte soğanları ufak ufak doğrayıp ekleyin. İç harcı iyice kavurduktan sonra , baharatlarını ve tuzunu ekleyip altını kapatın. Yoğurduğunuz hamuru iki bezeye ayırıp açın. Açtıktan sonra çay bardağı ile kesip içerisine iç harçtan koyun. Ardından yarım ay şeklinde kapatıp iki ucunu birleştirin. Başka bir tarafta çorbası için pirinci ve suyu bir tencereye koyarak pirinci haşlayın. Haşlanan pirince yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra yaptığınız mantıları ekleyip 5 dk kadar pişirin. Piştikten sonra yağ ile nane yakıp üzerine dökerek servis edin.