Basma Köfte

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Remziye Uyar oldu. Remziye Uyar, Urfa mutfağına özgü "Evde Sucuk", "Suriye Usulü Patlıcan Dolması", "Tahinli Hurmalı Tatlı" ve "Basma Köfte" pişirdi. 

BASMA KÖFTE

250 gr çiğ köftelik dana eti
4 su bardağı ince bulgur
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı isot
SOSU İÇİN
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı su
Bulguru bir kaba koyun. Üzerine kıymayı yumurtayı, baharatları, tuzu ve unu ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz köfteden misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra baş parmağınızı üzerine bastırıp şekil verin. Ardından bu köfteleri kızartıp bir kaba alın. Diğer tarafta sosu için soğanları ufak ufak doğrayın. Doğradığınız soğanları bir tavaya koyup hafif kavurun. Ardından soğanlara salçayı da ekleyip iyice kavurun. Sonrasında suyu da ekleyip piştikten sonra altını kapatın. Kızarttığınız köftelerin üzerine yaptığınız bu sosu dökerek servis edin.