Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Remziye Uyar oldu. Remziye Uyar, Urfa mutfağına özgü "Evde Sucuk", "Suriye Usulü Patlıcan Dolması", "Tahinli Hurmalı Tatlı" ve "Basma Köfte" pişirdi.
EVDE SUCUK YAPIMI
750 gr yağlı kuzu kıyması
750 gr yağlı koyun kıyması
4 baş sarımsak
1 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı toz zencefil
Kıymaları bir kaba koyun. Sarımsakları da rondodan geçirip üzerine ekleyin. Daha sonra baharatlarını ve tuzunu da ekleyip iyice yoğurun. Ardından rulo haline getirip buzdolabı poşetine sardıktan sonra üç dört saat buzlukta bekletin. Sonrasında mangalda pişirerek servis edin.
Türkiye'nin her yerinden lezzetler ve bilinmeyen tatlar Nursel'in Mutfağı'da!
Yapımcılığını Postmodern FilmProduction'ın üstlendiği "Nursel'in Mutfağı",Nursel Ergin'in sunumuyla renk katacağı programda; her yöreden farklı lezzetler sunulacak. Her gün ayrı bir yöreden elinin lezzetine güvenen bir ev hanımının konuk edileceği "Nursel'in Mutfağı"'nda, o yöreye ait hazırlama metotları ile en az dört yemeğin yapılışını izleyeceksiniz.
X
Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam
ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz. Detaylı bilgi almak için
'Çerez Politikasını'
ve
'Gizlilik Politikasını'
inceleyebilirsiniz.