Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Gülcan Karahan oldu. Gülcan Karahan, Sinop mutfağına "Sirkeli Pırasa", "Balkabaklı Rulo Pasta", "Dildan Köfte" ve "Metez" yaptı.
METEZ
HAMURU İÇİN
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İÇ HARCI İÇİN
Yarım kilo Çerkez peyniri
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
ÇERKEZ PEYNİRİ İÇİN
5 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
Tereyağı
Pul biber
Hamuru için, unu bir kaba koyun. Üzerine tuzu ve suyu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Daha sonra üzerini kapatıp dinlendirin. Bu sırada Çerkez peynirini yapmak için sütü bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra yoğurdu ve tuzu ekleyip pişirin. Piştikten sonra süzüp ardından soğutun. Diğer tarafta iç harcı için, soğanları ufak ufak doğrayın. Sonrasında bir tavaya koyup kavurun. Daha sonra peyniri de ekleyip bir kaç kez soğanla çevirin. Ardından bir kaba alıp tuzunu ve karabiberini ekleyin. Hamuru iki bezeye ayırıp elinizle silindir şekline getirin. Sonrasında 2 parmak kalınlığında kesin. Daha sonra elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. İçerisine iç harçtan koyarak kenarlarından kapatıp, üzerine bastırıp yan taraflarını uzatarak şekil verin. Ardından haşlayıp bir kaba alın. Son olarak üzerine tereyağı yakıp pul biber serperek servis edin.