Saray Helvası

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Tenzile Telli oldu. Tenzile Telli, Osmanlı Saray Mutfağı'na özgü "Hidiv Çorbası", "Yufkada Balık", "Saray Helvası" ve "Dane-i Kıymalı" yaptı

 

SARAY HELVASI

4 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvıyağ
7 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı boz fıstık
1 su bardağı tahin
 

Şerbeti İçin;
 

3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
 

Sunumu İçin;
 

Dolmalık fıstık

 

Şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın. Diğer tarafta sıvıyağı ve tereyağını tencereye koyarak eritin. Eridikten sonra unu ekleyin ve kavurun. Kavurduktan sonra rondoda çekilmiş boz fıstığı ekleyip kavurun. Kavurduktan sonra tahinini ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Sonrasında üzerine sıcak şerbetini yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Pişen helvayı bir kaba alıp üzerine dolmalık fıstıkları koyarak servis edin.


Daha Fazla Göster