Patatesli Tava Lokumu

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Sibel Özkan oldu. Sibel Özkan, Eskişehir mutfağına özgü "Patatesli Tava Lokumu", "Cevizli Örgü Tatlısı", "Balaban Köfte" ve "Alişke Çorbası" hazırladı. 

 

PATATESLİ TAVA LOKUMU
HAMURU İÇİN
2 su bardağı süt
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam toz şeker
2 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN
400 gr dana kıyma
2 adet patates
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
HAMURLARI YAĞLAMAK İÇİN
300 gr tereyağı
Süt, kuru maya, tuz, şeker ve sıvı yağ karıştırıldıktan sonra azar azar un eklenip yoğrulur ardından mayalanmaya bırakılır. İç harcı için rendelenmiş patates, kıyma, karabiber, tuz ve çekilmiş soğan karıştırılır. Hamurları açmak için tereyağı eritilir. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparılıp açılarak harç doldurulur. Yuvarlanıp tereyağlanıp tepsiye dizilir. Üstü kapatılarak kabartılır ve fırına atılır. 

 

Daha Fazla Göster