LEYLA HANIM'IN GÜN MENÜSÜNDEN
NOHUTLU MANTI
Hamuru İçin;
4 su bardağı un
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
Aldığı kadar su
İçi İçin;
2 su bardağı haşlanmış nohut
Kimyon
Tuz
Üzeri İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı ceviz içi
Hamuru için, yumurtayı bir kaba kırın. Üzerine unu ve tuzu ekleyip karıştırın. Sonrasında suyu da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Diğer tarafta nohutları blendırdan geçirerek ezin. Üzerine kimyon ve tuzu da ekleyip karıştırın. Yoğrulan hamuru 2 bezeye ayırıp açın. Açtıktan sonra bir çay bardağı ile hamurları kesin. İçine ezilen nohutlardan koyup yarım ay şeklinde kenarlarını uzatarak kapatın. Kapattıktan sonra uçlarını birleştirerek tortanelli makarna gibi şekil verin. Sonrasında bu mantıları haşlayıp bir kaba alın. Üzeri için tereyağını eritin. Eriyen yağa tahini de ekleyip haşlanan mantılara dökün. Son olarak üzerine ceviz de serperek servis edin .