KONYA/ AYŞE HANIM'IN MUTFAĞINDAN
HAŞHAŞLI KIVRIM
Hamuru İçin;
1 kilo un
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
1 yemek kaşığı sirke
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
İç Harcı İçin;
1 su bardağı dövülmüş haşhaş
1 su bardağı toz şeker
Şerbeti İçin;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon
Üzeri İçin;
3 yemek kasığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Hamurları Açmak İçin;
Un ve nişasta
Hamuru için, unu bir kaba koyun. Ardından kabartma tozunu, tuzu , sirkeyi, sütü ve suyu ekleyerek hamuru yoğurun. Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp ince bir şekilde açın. Diğer tarafta iç harcı için, haşhaşı ve şekeri bir kaba koyarak karıştırın. Ardından şerbeti için suyu ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu sıkarak şerbeti ılıtın. Açtığınız hamurlara haşhaşlı iç harçtan serpip kenarlarından katlayıp büzüştürün. Ardından gül gibi sarıp tepsinin ortasına yerleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde yapıp etrafına sarın. Üzeri için, tereyağı eritip üzerine sıvıyağ ekleyip hamura dökün. 180 derecede fırına vererek pişirin. Piştikten sonra biraz ılıtıp ılık şerbeti de üzerine dökerek şerbetleyin.