Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Şerife Özel oldu. Şerife Özel, Amasya mutfağına özgü “Bakla Dolması”, “Çarşaf Çöreği”, “Elma Kurabiye” ve “Ekmek Aşı” pişirdi.
ELMA KURABİYE
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
125 gr margarin
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı süt
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN
3 adet elma
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker
ÜZERİ İÇİN
Pudra şekeri
Kurabiye hamuru için yoğurma kabına margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, nişasta, sıvı yağ ve un konarak yoğrulur. İçi için elmalar soyulup küp küp doğranır. Doğranan elmalara dövülmüş ceviz, toz şeker ve tarçın eklenerek harmanlanır. Harç içine eklenerek kapatılır, çatal veya kaşığın arkasıyla çizgi atılır. 180 derecelik fırında pişirilir. Çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilir.