Kabaklı Kiş

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Aliye Özmen oldu. Aliye Özmen, çay saati lezzetlerinden "Lorlu Piramit Pasta", "Kabaklı Kiş", "Pancarlı Kısır" ve "Limonlu Pasta" hazırladı.

KABAKLI KİŞ

HAMURU İÇİN
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1,5 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN
3 adet kabak
Bir tutam taze soğan
Bir tutam dereotu
Bir tutam taze nane
1 kalıp beyaz peynir
2 adet yumurta
Pul biber
Tuz
Hamuru için, yumurtayı bir kaba kırın. Ardından zeytinyağını ve yoğurdu da ekleyip karıştırın. Sonrasında unu ve kabartma tozunu da ekleyip hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru kare bir kalıba yerleştirin. Üzeri için yeşillikleri ince ince doğrayıp bir kaba alın. Üzerine kabakları rendeleyin. Daha sonra peyniri, yumurtayı, pul biberi ve tuzu da ekleyip hepsini birlikte yoğurun, Ardından hamurun üzerine yaptığımız bu karışımı yerleştirdikten sonra 190 derecede fırına vererek pişirin.