Havuç Dilimi Baklava

Her gün ayrı bir yöreden bir ev hanımı Nursel’in Mutfağı’nda konuk olacak. Nursel Ergin’in kendi evinde günlük hayatının içinde, misafir sıcaklığında konuk edeceği ev hanımları Anadolu’nun muhteşem mutfağını ekranlara taşıyacak. Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Emine Demirci oldu Emine Demirci, Rize mutfağına özgü "Havuç Dilimi Baklava", "Turşu Kavurması", "Mincili Börek" ve "Hamsi Cilihta" yaptı

 

HAVUÇ DİLİMİ BAKLAVA

Hamuru İçin;

3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı su
Aldığı kadar un

İçi İçin;

1,5 su bardağı ceviz içi

Üzeri İçin;

5 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti İçin;

4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yarım limon

Hamurları Açmak İçin;

Nişasta

Hamuru için yoğurdu, yumurtayı, sıvıyağı, margarini, sirkeyi, suyu ve tuzu bir kaba koyup karıştırın. Ardından unu da ekleyip bir baklava hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru bezelere ayırıp büyük bir şekilde açın. Açtığınız hamurun yarısını tepsiye yerleştirin. Orta kısmına cevizleri rondodan geçirip serpin. Üst kısmını da açtığınız kalan hamurları yerleştirin. Ardından baklavanızı havuç dilimi gibi kesin. Üzerine tereyağı eritip heryerine güzelce sürdükten sonra 160 derecede fırına vererek yavaş yavaş pişirin. Şerbeti için, su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Baklava piştikten sonra sıcak şerbeti ikiside sıcak olacak şekilde üzerine dökerek şerbetleyin