Pelin Karahan, Ayşen Güney ile birlikte tantuni yapımını anlattı.
Malzemeler
1kg antrikot
3 adet domates
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yeteri miktarda sıvıyağ
Yeteri miktarda su
Yeteri miktarda pul biber
Yeteri miktarda toz biber Lavaş için:
2,5 su bardağı un
2,5 su bardağı buğday unu
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
Hazırlanışı:
Etler tencereye alınır. Üstünü kapatacak şekilde su eklenir. Pişmeye bırakılır. Tantuni sacına önce su sonra etler dökülür. Sıvı yağ ve su ile çevrilerek pişirilir. Hamur etlerin suyuna bandırılır. Tantuni eti, domates ve maydanoz ile servise hazır hale gelir.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.