56 saniyede Tantuni

Pelin Karahan, Ayşen Güney ile birlikte tantuni yapımını anlattı.

Malzemeler

1kg antrikot

3 adet domates

2 adet kuru soğan

Yarım demet maydanoz

Yeteri miktarda sıvıyağ

Yeteri miktarda su 

Yeteri miktarda pul biber

Yeteri miktarda toz biber
Lavaş için:

2,5 su bardağı un

2,5 su bardağı buğday unu

2 dilim bayat ekmek

1 tatlı kaşığı tuz

Yeteri kadar su 

Hazırlanışı:

Etler tencereye alınır. Üstünü kapatacak şekilde su eklenir. Pişmeye bırakılır. Tantuni sacına önce su sonra etler dökülür. Sıvı yağ ve su ile çevrilerek pişirilir. Hamur etlerin suyuna bandırılır. Tantuni eti, domates ve maydanoz ile servise hazır hale gelir.