55 saniyede İskender Döneri

Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'in 6. Bölümünde; Pelin Karahan, Züleyha Dere ile İskender Döneri tarifinin yapımını gösterdi.

 

Malzemeler
Yarım kilo fileto et
Yarım kilo dana kıyma 
Etin Marinesi İçin
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Kıymanın Marinesi için,
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
İskender’in sosu için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı: Etler, yoğurt, sıvı yağ, tuz ile marine edilir. Üzeri kapatılır. Buzdolabında bekletilir. Soğanlar rendelenir, suyu sıkılır. Kıyma, karabiber ve tuz ilave edilip yoğrulur. Dinlenmeye bırakılır. Marine edilen fileto et tepsiye dizilir. Kıyma, fileto etin üstüne yayılır. Streç film yardımıyla sarılır. Kıvama gelen etler ince ince kesilir, tavada pişirilir. Salça, sıvı yağ ile pişirilir. Lavaşlar dilimlenir, servis tabağına alınır. Üzerine etler servis edilir. Yoğurt ve salçalı sos ile servis edilir.