Pelin Karahan, Fatma Kasap ile Kabak Sütlacı tatlısının pratik yapımını gösterdi.
Kabak sütlaci için;
yarım kabak
5-6 bardak süt
2-3 su bardağı şeker
1 tutam Karabiber
alabildiği kadar un
Hazırlanışı; Çekirdekleri çıkarılan kabaklar doğranıp tencereye alınır. Su ilave edilir 5 dakika pişirilir. Haşlanan kabaklar ezilir. Süt ilave edilir kaynamaya bırakılır. Un, püre halindeki karışımla açılır. Tencerede pişmeye bırakılır. Şeker ilave edilir 5 dakika daha pişirilir. Karabiber eklenerek 2 dakika kaynatılır. Ardından kaselere alınan sütlaç servis edilir.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.