Yöresel yemeklerin de yapıldığı Nursel'in Evi'nde Lor Tatlısı tarifi 55 saniyede verildi
Malzemeler;
250 gr lor peyniri
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Bir tutam tuz
2 yumurta
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şerbeti için; kaynamakta olan şekerli suya birkaç damla limon suyu ekleyip kıvam alınca ocaktan alın ve soğutun. Karıştırma kabına lor peynirini koyup iyice ufalayın. Yumurta, limon kabuğu rendesi, pirinç unu, un, kabartma tozu ve bir tutam tuz ekleyip iyice yoğurun. Hamurunuzu sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsinizi yağlayın ve ceviz büyüklüğünde hamurlar sıkın. Soğuyan şerbetinizi fırından çıkardığınız lorlu kurabiyelerin üzerine dökün. Şerbetini çeken kurabiyeleri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.