Nursel Ergin bugün mutfakta Arap Kebabı ve Patates Köftesi yapımını gösterdi.
Patates Köftesi için;
4 su bardağı ince bulgur
4 adet haşlanmış patates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kimyon
Karabiber
Tuz
Arap Kebabı için;
500 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
6 adet acı sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvıyağ
Kekik
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Bulguru yıkayıp şişmeye bırakın. Haşlanmış patatesleri ve soğanları rendeleyin. Salçaları, zeytinyağı, kimyon, karabiber, tuz ekleyip iyice yoğurun. En son elimizi zeytinyağıyla yağlayıp köfte sıkımı dediğimiz şekilde sıkıyoruz.
Sıvıyağı ısıttığımız tavada sırasıyla yemeklik doğradığınız soğanları , kıymayı iyice kavurun. İncecik doğradığımız yeşil biberleri ekleyip biberler yumuşayınca salçaları ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
Sunum tabağına köfteleri sıralayıp ortasına arap kebabını koyup servis edebilirsiniz.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.