33 saniyede Ispanak Yatağında Kivi Soslu Kuzu Pirzola
Nursel Ergin bugün mutfaktaki konuğu Hilal Şahiner ile Ispanak Yatağında Kivi Soslu Kuzu Pirzola yaptı
Tarif:
6 adet kuzu pirzola
Ispanak Harcı için;
1 kg ıspanak 2 adet kuru soğan Sıvı yağ Tuz Karabiber
Marinesi için;
2 adet kivi 2 dal biberiye 2 diş sarımsak Zeytinyağı Tuz Karabiber
Sunumu için; Taze biberiye
Kivileri soyup rendeleyin, zeytinyağ, sarımsak tuz, biberiye, karabiber eklenip kuzu pirzolalar ilave edilir ve karıştırılır. Marine olması için bekletilir. Marine edilen pirzolaları yağlı kağıtla kapatılıp fırın tepsinize yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180ᴼC derece fırına verilir.
Ispanaklara küp küp doğradığınız kuru soğanlar eklenip teflon tavada zeytinyağı ile sotelenir. Tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır. Sunum tabağının tabanına sotelenmiş ıspanaklar yerleştirilir üzerine pirzolalar koyulur ve taze biberiyelerle süslenip sunuma hazır hale getirilir.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.