33 saniyede Ispanak Yatağında Kivi Soslu Kuzu Pirzola

Nursel Ergin bugün mutfaktaki konuğu Hilal Şahiner ile  Ispanak Yatağında Kivi Soslu Kuzu Pirzola yaptı

Tarif:

6 adet kuzu pirzola

Ispanak Harcı için;

1 kg ıspanak
2 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Marinesi için;

2 adet kivi
2 dal biberiye
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Sunumu için;
Taze biberiye

Kivileri soyup rendeleyin, zeytinyağ, sarımsak tuz, biberiye, karabiber eklenip kuzu pirzolalar ilave edilir ve karıştırılır. Marine olması için bekletilir. 
Marine edilen pirzolaları yağlı kağıtla kapatılıp fırın tepsinize yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180ᴼC derece fırına verilir.

Ispanaklara küp küp doğradığınız kuru soğanlar eklenip teflon tavada zeytinyağı ile sotelenir. Tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır. 
Sunum tabağının tabanına sotelenmiş ıspanaklar yerleştirilir üzerine pirzolalar koyulur ve taze biberiyelerle süslenip sunuma hazır hale getirilir.