54 saniyede "İç Pilavlı Tavuk Dolması"

Lezzet kokusunun eksik olmadığı Nursel'in Evi'nde 54 saniyede "İç Pilavlı Tavuk Dolması" tarifi verildi

 

1 bütün tavuk

Marinesi için;

1 adet limon

3 diş sarımsak

2 dal biberiye

1 tatlı kaşığı bal

Zeytinyağı

Kaya tuzu

Pul biberTuz

Pilavı için;

4 su bardağı pirinç

2 adet haşlanmış but

su bardağı tavuk suyu

3 yemek kaşığı dolmalık fıstık

3 yemek kaşığı kuş üzümü

2 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

Sıvıyağ

Yenibahar

TarçınTuz

Kesme şeker

Tavuğunuzun her tarafına limon, sarımsak, kayatuzu, tuz, sıvıyağ, biberiye, bal, pulbiber karışımını sürerek marine olmasını bekleyin. Tencerenizi ısıtıp tereyağ-sıvıyağ koyup eritin sırasıyla yemeklik doğradığınız soğanları, dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun. Didiklenmiş tavuk etlerini, kuş üzümlerini, baharatlarıilave edip en son yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ve ılık et suyunu ekleyin. Bir taşım kaynayınca kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavın bir kısmı ile bütün tavuğun içini doldurup açık olan kısmını dikin. Fırın poşetinin içine koyup 40-45 dk pişirin. Sunum tabağına aldığınız pilavınızın ortasına tavuk dolmayı koyup servis edebilirsiniz