Lezzet kokusunun eksik olmadığı Nursel'in Evi'nde 54 saniyede "İç Pilavlı Tavuk Dolması" tarifi verildi
1 bütün tavuk
Marinesi için;
1 adet limon
3 diş sarımsak
2 dal biberiye
1 tatlı kaşığı bal
Zeytinyağı
Kaya tuzu
Pul biberTuz
Pilavı için;
4 su bardağı pirinç
2 adet haşlanmış but
su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Sıvıyağ
Yenibahar
TarçınTuz
Kesme şeker
Tavuğunuzun her tarafına limon, sarımsak, kayatuzu, tuz, sıvıyağ, biberiye, bal, pulbiber karışımını sürerek marine olmasını bekleyin. Tencerenizi ısıtıp tereyağ-sıvıyağ koyup eritin sırasıyla yemeklik doğradığınız soğanları, dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun. Didiklenmiş tavuk etlerini, kuş üzümlerini, baharatlarıilave edip en son yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ve ılık et suyunu ekleyin. Bir taşım kaynayınca kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavın bir kısmı ile bütün tavuğun içini doldurup açık olan kısmını dikin. Fırın poşetinin içine koyup 40-45 dk pişirin. Sunum tabağına aldığınız pilavınızın ortasına tavuk dolmayı koyup servis edebilirsiniz
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.