Büryan Pilavı

"Büryan Pilavı"nın tarifini Nursel Ergin’in sunumuyla izleyebilirsiniz.

MALZEMELER

Yarım kilo dana kuşbaşı

Yarım kilo tavuk göğsü 3 adet patates

3 adet patlıcan

4 su bardağı basmati pirinci

8 su bardağı sıcak su

1 su bardağı soyulmuş badem

Sıvıyağ

Büryan baharatı

Karabiber

Tuz

Sebzeleri Kızartmak İçin; 2 su bardağı sıvıyağ

Etleri ayrı ayrı tencerelere koyarak haşlayın. Patlıcanların ve patateslerin kabukları soyup küp küp doğrayın. Sonrasında bir tencereye sıvıyağ koyarak kızartın. Başka bir tencereye yine sıvıyağ koyup üzerine de pirinçleri koyarak kavurun. Kavrulan pirince 8 bardak su ve tuz ekleyerek pişirin. Diğer tarafta haşlanan etleri çıkarıp kızartma yapılan yağdan ayrı tavalara yağ koyup etleri yine ayrı ayrı kızartın. Yine diğer tarafta bir tavaya sıvıyağ koyup bademleri kavurun. Sonrasında bütün malzemeleri geniş bir kaba koyup üzerine baharatlarını ve tuzunu ekleyip harmalayıp servis edin.