Pelin Karahan, Leyla Değirmencioğlu ile birlikte Kırışık Baklava tarifini anlattı.
HAMURU İÇİN :
2 yumurta 3 kaşık yoğurt 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı sirke 1 cimdik tuz 1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un
5 su bardağı Nişasta 1 kase ceviz içi
KIZARTMAK İÇİN :
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
2-3 yemek kaşığı tereyağı
ŞERBET İÇİN:
3, 5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Yarım limon
Hazırlanışı:
Yumurta çırpılır, yoğurt ilave edilir. Süt, sıvı yağ, sirke ve kabartma tozu eklenir. Un da eklenerek hamur haline getirilir. Hazırlanan hamurdan bezeler koparılıp açılır. Açılan hamura oklava yardımı ile şekil verilir. Yağlı kağıda açılarak serilir. Ceviz serpiştirilir. Yağlı kağıt yardımıyla rulo haline getirilir ve kesilir. Tepsiye dizilir. Dizilen baklava dilimlerine tereyağı sürülür. 180 derecede 45 dk pişirilir. Su, şeker ve yarım limon ile şerbeti hazırlanır. Baklavanın üstüne dökülür servis yapılır.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.