Nursel Ergin’in sunumuyla “Nursel’in Mutfağı”Show TV ekranlarında izleyicilerle buluşuyor. Yapımcılığını Postmodern FilmProduction’ın üstlendiği “Nursel’in Mutfağı”, Türkiye’nin her yerinden lezzetleri ve bilinmeyen tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşacak.
Nursel Ergin bu programda bazen daha önce evlerine konuk olduğu ev hanımlarını, bazen de yeni tanışacağı ev hanımlarını kendi evinde, kendi mutfağında ağırlayacak.
Her gün ayrı bir yöreden bir ev hanımı Nursel’in Mutfağı’ndakonuk olacak. Nursel Ergin’in kendi evinde günlük hayatının içinde, misafir sıcaklığında konuk edeceği ev hanımları Anadolu’nun muhteşem mutfağını ekranlara taşıyacak. Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Selma Ekin oldu. Selma Ekin, Mardin mutfağına özgü "Karagöz Tatlısı", "Teşt", "Büryan Pilavı" ve "Kitelraha" yaptı
KARAGÖZ TATLISI
Hamuru İçin; 1,5 su bardağı süt Yarım paket yaş maya 1 adet yumurta 1 su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım paket kabartma tozu Bir tutam tuz 1 yemek kaşığı kakao Aldığı kadar un Şerbeti İçin; 3 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Yarım limon
Hamuru için, sütü ılıtıp 1 yemek kaşığı kadar ayırıp bir kaba koyun. Üzerine mayayı ekleyin. Şeker ve sıvıyağı da ekleyip karıştırın. Sonrasında yumurta ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 4 bezeye ayırın. Bu sırada şerbeti için, şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon sıkıp altını kapatarak soğumaya bırakın. Ayırdığınız süte kakaoyu ekleyip iyice karıştırın. Bezelediğiniz hamurların tekine kakaolu sütlü karışımı ekleyip tekrar yoğurun. Sonrasında yoğurduğunuz kakaolu hamuruda 3 bezeye ayırın. Ayırdıktan sonra elinizle yuvarlayarak silindir haline getirin. Kalan 3 adet hamuru açarak inceltin. Ortasına silindir şeklinde kakaolu hamurdan birini koyarak rulo gibi sarın. Sardıktan sonra 1 parmak kalınlığında kesin. Kestikten sonra yağlı kâğıt serili tepsiye dizin. Diger kalan hamurları da aynı şekilde yaparak tatlıları çoğaltın. Fırına vererek 170 derecede pişirin. Piştikten sonra, ılık şerbeti üzerine dökerek şerbetleyin .
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.