Dizi / Program / Film / Haber / Video / Oyuncu vb.
55 saniyede Kavunlu Baklava
Nursel'in Evi'nde tatlılardan 55 saniyede "Kavunlu Baklava" tarifi verildi.
55 Saniyede Kavunlu Baklava Tarifi İçin;
1 paket baklavalık yufka
3 dilim kavun
200 gr sade yağ
Şerbeti için;
1 litre su
750 gr bal
Kavunları ince dilimler halinde kesip kurulayın. Baklava yufkalarını tepsi boyutunda kesin. Fırın tepsinize 4 kat baklavalık yufkayı üst üste dizin . Her kata fırça ile su sürün. Kuruttuğunuz kavun dilimlerini 6 kat hamurun üzerine boşluk kalmayacak şekilde özenle yerleştiriniz. Geri kalan 4 kat yufkayı da aralarına su sürerek dizin. Tekrar kavunları dizin. Kalan 2 yufka ile kapatıp eşit dilimler halinde kesin. Ardından erittiğiniz sadeyağı tüm yüzeye bolca sürünüz. 180 C’lık fırınınızda baklavanız altın renge dönüşene dek kızartınız. Şerbeti için; Bal ve suyu karıştırarak homojen bir şurup elde edene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tepsiniz oda ısısında geldikten sonra şerbeti döküp servis ediniz.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.