55 saniyede "Etli Ekmek"

Nursel'in Evi'nde bugün Konya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Etli Ekmek yapıldı.

 

Hamuru için;

3 su bardağı un

1 tatlı kaşığı şeker

1 paket instant maya

Bir tutam tuz

Aldığı kadar su

İç harcı için;

500 gr tek çekilmiş dana kıyma

1 adet kuru soğan 4 adet yeşil biber

2 yemek kaşığı domates sosu

1 tutam maydanozTuzKarabiber

Kırmızı toz biber

Üzeri için; Tereyağı

Maya, tuz, şekeri ılık su ile eritin ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun, dinlendirin.

İç harcı için; inceceik doğranmış soğanları, biberleri, maydonozu, kıymayı, domates sosunu, tuz, karabiber, toz kırmızı biber karıştırıp iyice yoğurun. Bu arada mayalanmış hamurunuzu alıp elma büyüklüğünde bezeler alıp merdane ile uzunlamasına açın. Ve içlerine hazırladığınız harcı eşit parçalar halinde dizin hamurunuzu kapatın üzerine tereyağı sürün ve önceden hazırlanmış 250 derecelik fırında pişirmeye bırakın. Etli ekmek servise hazır. Afiyet olsun.