Közlenmiş Biberli, Peynirli Tavuk ve Sarımsaklı Pilav

Pelin Karahan'la Nefis Tarifler 246. Bölümünde; Pelin Karahan, Süreyya Öztürk ile Közlenmiş Biberli, Peynirli Tavuk ve Sarımsaklı Pilav yapımını gösterdi.

Malzemeler; 

Pilavı İçin;

  1. 4 adet haşlanmış tavuk but
  2. 2 su bardağı pirinç
  3. 3 su bardağı su
  4. 4 diş sarımsak
  5. Bir tutam maydanoz
  6. 2 yemek kaşığı ayçiçek  yağı
  7. 1 yemek kaşığı tereyağı
  8. 1 tatlı kaşığı tuz
  9. 1 çay kaşığı karabiber
  10. 1 çay kaşığı kekik
  11. 1 çay kaşığı pul biber

Tavuğu İçin;

  1. 4 adet haşlanmış tavuk but
  2. 15-20 adet çeri domates
  3. 4-5 adet közlenmiş kapya biber
  4. 2 dal biberiye
  5. 2 diş sarımsak
  6. 1 su bardağı tavuk suyu
  7. 1 yemek kaşığı tereyağı
  8. 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  9. 1 tatlı kaşığı tuz
  10. 1 çay kaşığı karabiber
  11. 1 çay kaşığı kekik
  12. 1 çay kaşığı pul biber