Pelin Karahan, Kübra Yılmaz Tokmak ile Siirt yöresinin lezzetlerinden Pratik Perde Pilavı tarifini gösterdi.
Malzemeler;
3 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı ayçiçek yağı 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un
Pilavı için;
1,5 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı kabuksuz badem 2 yemek kaşığı kuş üzümü 3 su bardağı tavuk suyu 4 yemek kaşığı bitkisel margarin 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım kg haşlanmış tavuk göğüsü
Güveçlerin Tabanı için;
3 yemek kaşığı kacuksuz badem 2 yemek kaşığı bitkisel margarin
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı 3 yemek kaşığı kabuksuz badem
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.