Dizi / Program / Film / Haber / Video / Oyuncu vb.
Gendime Pilavı
Nursel Ergin kendi seçtiği lezzetli yemeklerden "Gendime Pilavı" tarifini verdi.
Malzemeler;
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
300 gr yağlı kemikli kuzu eti
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Bir gece önceden aşurelik buğday ve nohut aynı kap içinde bol soğuk suyla ıslatın.Ertesi sabah yıkayıp, süzdürdüğünüz aşurelik buğdayı, nohutu , kemikli kuzu eti bir tencereye, üzerine 3-4 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle pişmeye bırakın.Asla tuz atmayın çünkü sertleşirİyice pişen aşurelik buğday ve nohutlara ince kıyılmış soğanları , biber ve domates salçası, tuz ekleyip tenecerenizin kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. Pilav suyunu çekince, kısık ateşte 7-8 dakika gibi pişirip, altını söndürün ve demlenmeye bırakın20-25 dakika demlenen ve dinlenen pilavı tahta kaşıkla ezmeden karıştırıp, havalandırın ve servise sunun. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.