*Pirinçlerinizi sıcak su ile ıslayın ve durulayın* Kuşüzümlerini sıcak suda şişmesi için bekletin* Bir tencerede ince kıydığınız soğanlari sıvıyağ-tereyağı ile sotelemeye başlayın,dolmalık fıstığı da ekleyip sotelemeye devam edin* Hafif pembeleşince pirinci ekleyip 2-3 dakika kadar kavurun*Kuş üzümünü de ekleyin, karıştırın daha sonra üzerine 5 bardak suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirincin şişmesini bekleyin*Birkaç dakika sonra pirinç suyunu çekince kapağını açın, tuz ,karabiber ve ekleyip 1 kere karıştırın.* Yağladığınız Fırın kabınıza kılçıkları çıkartılmış, kuyrukları kesilmiş tuz ve karabiber eklediğimiz hamsileri muntazam bir şekilde dizin. Gümüş sırtları dışa gelecek şekilde sık ve birbirlerine yapışık dizmeniz ve özenli olmanız önemlidir * Pirincinizi balıklı fırın kabına boca edin ve iyice yayın.* Kalan hamsileri de gümüs sırtları dışa gelecek şekilde üzerine dizin ve her tarafını kapatın* Üzerinde zeytinyağ gezdirin ve daha onceden 170 derecede isitilmis firinda daha sonra 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pisirin.* Firindan cikarttiginiz zaman servis tabagina tersyuz ederek servis edin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.