''İzleyici Yüz Yüze'ye gönülden bağlanacak''

Güncelleme: 19 Ekim 2017 Perşembe, 11:34:01

Show TV’nin yeni sezondaki iddialı yapımlarından ‘Yüz Yüze’ bu akşam ekran yolculuğuna başlıyor.

Show TV’nin yeni sezondaki iddialı yapımlarından ‘Yüz Yüze’ bu akşam ekran yolculuğuna başlıyor. Dizinin oyuncuları Sinem Kobal, Birkan Sokullu, Rüzgar Aksoy, Merve Dizdar, Başak Daşman, Ece Çeşmioğlu, Taner Ölmez, Muhammet Çakır ve Özgür Emre Yıldırım ekranın tozunu atacak ‘Yüz Yüze’yi, karakterlerini ve setteki ortamı HT Magazin’e anlattı.

Diziye nasıl dahil oldunuz?

‘Sinerjimiz seyirciye geçecek’

Sinem Kobal: Beni heyecanlandıracak projeyi bekliyordum ki ‘Yüz Yüze’ benim için o senaryo oldu. Dili, yaklaşımı o kadar samimiydi ki bu dünyanın içerisinde Seliha olmak çok keyifli olacaktı. Senaryoyu okur okumaz süreç başladı ve çok hızlı gelişti. Hemen hazırlıklara başladık ve sete çıktık.

Birkan Sokullu: Ağustosta çektiğim sinema filminden sonra kendime vakit ayırmak istiyordum ama ‘Yüz Yüze’nin senaryosunu okuduğumda fikrim değişti.

Taner Ölmez: Senaryoyu bitirince “Bu işte olmalıyım” dedim. Böyle iyi senaryo çok nadir yazılıyor.

Özgür Emre Yıldırım: Bu projeye oyuncu seçmeleriyle dahil oldum. Yönetmenimle görüşmemiz de çok keyifli geçmişti.

Rüzgar Aksoy: Senaryoyu okudum ve çok sevdim. Ekrandaki işlerden çok farklı ve cesur olduğunu gördüm.

Başak Daşman: Ethem’in (Özışık) senaryoyu yazdığını duyduğumda merak etmeye başladım. Bir gün aradılar ve “Hemen geliyorum” dedim!

Muhammed Çakır: Geçen sene mayısta teklif geldi ve yönetmen Osman Taşcı ile tanıştım. Süreç böylece başladı.

Ece Çeşmioğlu: Senaryoyu çok sevdim ve görüşmeye gittim. 2-3 gün sonra da sete çıktım. Süreç hızlı işlese de çok kolay entegre oldum, yönetmenimiz çok yardımcı oldu. Aynı şekilde oyuncu arkadaşlarım da öyle.

Merve Dizdar: Seçmelere girdim. Sonra yönetmenimiz Osman Taşcı tiyatro oyunumuzu izledi. Ardından da macera başladı.

Karakterinizi anlatabilir misiniz? 

‘Bütün karakterler birer dizi olur’ 

Başak Daşman: Pavyon şarkıcısını canlandırıyorum. İçinde sertliği olan bir kadın. Hayat onu bir sürü sınava tabi tutmuş ama özünde iyi niyetli ve sevgi dolu.

Sinem Kobal: Seliha hayata gerçekçi bakan, esrarengiz, başına buyruk, dışarıdan bakıldığında soğuk bir kız. Hayatla tek başına mücadele ediyor, hayatta kalmaya çalışıyor ve başarılı oluyor. Seliha’nın hayattaki duruşunu nasıl elde ettiğini zaman içinde göreceğiz. Yaraları olsa da yaşadığı her şeye rağmen ayakta durmayı başarmış bir kadın. Beni en çok etkileyen tarafı bu... Seliha’nın hikâ- yesi ve hayata karşı duruşu beni çok etkiledi ve bambaşka bir yolculuğa çıkardı. Bu güçlü kadının hikâyesini izleyiciyle buluşturmak çok keyifli.

Birkan Sokullu: Cino çok güçlü bir karakter. Gücünü çocukluk travmasından alı- yor. Erken büyümek zorunda kalmış bir adam. 15 yaşında babasını kaybediyor ve kahraman olarak gördüğü babasına atılan iftira ile hayatı altüst oluyor, yalnız kalıyor. Annesinin ve kardeşinin tüm sorumluluğunu üstüne alıyor. Hayatta tutunduğu kişiler ise can yoldaşları ve arkadaşları oluyor.

Taner Ölmez: Karakterim Aleko, çetenin en küçüğü. Bilgisayarla, elektronik işlerle ilgilenen bir karakter. Dünyası ve tüm motivasyonu müzik.

Özgür Emre Yıldırım: Tatar çetenin en renkli karakterlerinden. Sempatik psikopat. Cino’nun en yakın arkadaşı.

Rüzgar Aksoy: Ender şu ana kadar bana gelen roller arasında ilk kez karşılaştığım türden, farklı bir karakter. Açmazları olan değişik biri. Seliha’ya âşık ve onun komiseri.

Muhammed Çakır: Karakter fırıncı olduğu için gerçekçi olması açısından bir fırında ekmek yapımı ile ilgili çalışmalar yaptık. Diğer yandan karakterim kemençe çaldığı için kemençe dersleri de aldım.

Ece Çeşmioğlu: Evlilik hayalleri kuran, nişanlısı emniyette çalı- şan tatlı bir kızımız Zeynep. Sonra yaşadığı bir olay sonrasında bambaşka bir hayata başlıyor ve hayatı değişiyor.

Merve Dizdar: Yeşim annesiz büyümüş. Babasının yanında tamirhanede yetişmiş. Arabaları çok seviyor. Her türlü arızayı tamir edebilir. Hız tutkunu. Mizaç olarak erkek gibi. Erkeklerin içinde büyüdüğünden giyimi ve tavrı erkeksi. Aslında duygusal ve naif biri, fakat o yönü çok derinlerde gizli. O yönü ortaya çıkar mı onu bilemiyorum.

Canlandırdığınız karakterin en sevdiğiniz yönü nedir?

‘Böyle iyi senaryo çok nadir yazılıyor’

Taner Ölmez: Aleko’nun en sevdiğim yönü boş iş yapmıyor oluşu. Doğru sorular soruyor. Ekibin kafasını karıştırmak yerine iş çözme odaklı biri.

Sinem Kobal: Yaşadığı her şeye rağmen güçlü durabilmesi, mücadeleyi hiç bırakmaması Seliha’nın en sevdiğim yanı...

Birkan Sokullu: Cino’nun duruşunu, kurduğu ilişkileri seviyorum. Arkadaşlarıyla, ailesiyle, sevdiği kadınla derin ilişkiler kuruyor. Güçlü bir adam ama bu soğuk olduğu anlamına gelmiyor. Karakterin çok yönlü olması oynarken keyif veriyor.

Özgür Emre Yıldırım: İki dakika sonra ne yapacağını tahmin edemediğimiz bir karakter. Durup dururken ağlayabilir, gülebilir, sağı solu dağıtabilir.

Rüzgar Aksoy: Ender çok güçlü bir karakter fakat bu gücünü nereye yönlendireceği önemli. Gözü hiçbir şeyi görmeyebilir.

Başak Daşman: En çok yaşayacağı aşk hikâyesi etkiledi. Garip bir öyküsü var. O etkiledi beni.

Muhammed Çakır: Karakterde en çok hoşuma giden şey arkadaşlarına sonsuz bağlılığı.

Ece Çeşmioğlu: Karakterde en çok sevdiğim yönü değişimi. Toz pembe başlayıp yaşadığı olaylardan sonra hayat yaşayışı, düşünceleri ve tavırları değişiyor. Beni bu çekti, pek rastladığımız bir şey değil bu değişim.

Merve Dizdar: Çok duvarı var. Gösterdiğinden çok daha özel biri. Buna bayılıyorum. Giderek derinliği ve inceliği artan bir karakter.

‘Yüz Yüze’ perşembe yayınlanacak, izleyici diziyi sevecek mi?

‘Samimiyetimiz seyirciye geçecek’

Ece Çeşmioğlu: Samimiyetin ve elektriğimizin seyirciye geçeceğini düşünüyorum. Gördüğümüz her karakterin iki ayrı dünyası var. İzleyici zamanla bunu keşfettikçe daha da sevecek diziyi.

Sinem Kobal: Çok heyecanlıyız. Hikâyemizi çok seviyoruz ve birlikte çalışmaktan çok keyif alıyoruz, bu da umarım izleyiciye yansıyacaktır

Birkan Sokullu: Karakterler ve hikâyeyle çok yakınlık kuracaklarını düşünüyorum. Hikâyenin bu denli hayatımızın içinden olması ve aksiyon dolu sahnelerle seyircisinin dikkatini çekecek bir proje olduğunu düşünüyorum.

Taner Ölmez: Çok heyecanlıyız. İzleyicilerimizin beğeneceğini düşünüyorum. Harika bir senaryo, harika yönetmenler, harika oyuncular, harika ekip. Takdir seyircinin tabii.

Özgür Emre Yıldırım: Çok dinamik, onları şaşırtacak, sürprizlerle dolu harika bir dizi bekliyor izleyiciyi.

Rüzgar Aksoy: İzleyiciyi oldukça renkli ve aksiyonu bol bir dizi bekliyor.

Başak Daşman: Aksiyonlu, gerilimli ve dramatik sahneler var. Her karakterin hikâyesi çok sağlam. Bütün karakterlerden ayrı dizi olur. Öyle sağlam karakterler var. Seyirci memnun olacak.

Muhammed Çakır: Tims&B gerçekten güzel bir ekip kurmuş. Herkes yaptığı işten emin, bu oyuncuya güven veriyor, dolayısıyla yaptığımız işe de yansıyor. Şüphe yok ki perşembe akşamı Türkiye ekran başına kilitlenecek.

Merve Dizdar: Çok heyecanlıyız. İzleyicilerimizin beğeneceğini düşünüyorum. Harika bir senaryo, harika yönetmenler, harika oyuncular, harika ekip. Takdir seyircinin tabii.

Karakteriniz için özel bir eğitim aldınız mı?

‘Yakın dövüş ve silah dersleri aldım’

Sinem Kobal: Seliha hayat vermesi kolay bir karakter değil. Çok iyi bir komiser ve çok iyi dövüşü- yor. Bu yüzden Seliha’ya hazırlık sürecinde yakın dövüş ve silah dersleri aldım, hâlâ eğitimlere devam ediyorum.

Birkan Sokullu: Cino’nun hobisi mızıka çalmak, bunun üzerine çalışıyorum. Zaten birkaç yıldır boks eğitimi alıyordum, onun çalışmalarına devam ediyorum.

Taner Ölmez: Karakter için özel bir eğitim almadım. Aleko müzikle ilgileniyor, DJ’lik yapıyor, benim de haşır neşir olduğum konular bunlar. DJ kabininde kendimi yabancı hissetmedim.

Özgür Emre Yıldırım: Boks dersi aldım.

Rüzgar Aksoy: Ender çok iyi silah kullanıyor. Bunun için özel bir silah eğitimi aldım.

 

Merve Dizdar: İki hafta sürüş ve otomobil tamiri dersi aldım. Muhteşem bir deneyimdi. Kendimi çok şanslı hissediyorum.

Set nasıl gidiyor, ekiple uyumunuz nasıl?

‘Sette uyum içindeyiz’ 

Rüzgar Aksoy: Yönetmenimiz Osman Taşcı oyuncu psikolojisini çok iyi anlıyor, sıcak ve pozitif. Projenin çok iyi olacağı konusunda herkes hemfikir. Oyuncular ve ekip tam bir uyum içinde...

Sinem Kobal: Çok keyifli. Kamera önü ve kamera arkası arasında çok güzel bir sinerji oluştu. Biz birlikte çalışmaktan çok keyif alıyoruz.

Birkan Sokullu: Sette çok mutluyuz. Oyuncuların ve ekibin kısa zamanda bağ kurması çok büyük bir konfor. Umarım sinerjimiz seyirciye de geçecek.

Taner Ölmez: Sette mutluyuz. Her şey yolunda, acayip bir sinerji yakaladık. Bu işi seveceğimi biliyordum.

Özgür Emre Yıldırım: Set çok keyifli. Teknik ekipten oyunculara kadar inanılmaz bir uyum var. Gülmekten çekemediğimiz sahneler oluyor.

Merve Dizdar: Söylediğim gibi gerçekten her şey harika. Sete koşarak gidiyorum.

Başak Daşman: Hepsi yetenekli insanlar. Önceden beğendiğim ve takip ettiğim arkadaşlarımla oynuyorum. Bu konuda çok şanslıyım.

Ece Çeşmioğlu: Çok eğlenceli bir set ortamımız var. Yönetmenimiz çok tatlı, ekip ve oyuncu arkadaşlarım çok eğlenceli.