Pelin Karahan, Nigar Ünlü ile birlikte Lokumlu Kurabiye tarifi yapımını gösterdi.
Malzemeler;
250 gr bitkisel margarin
1 su bardağı ayçiçek yağ
1 paket toz kremşanti
2 yemek kaşığı pudra şekeri
5-6 su bardağı su un
Yarım paket güllü kuş lokumu
Üzeri için;
Yarım paket pudra şekeri
Yapılışı;
Bitkisel margarin, ayçiçek yağı, un, şeker yoğrulur, hamur yapılır. Tepsi bitkisel margarin ile yağlanır ve hamurlara şekil verilir. İçlerine lokum koyulur ve yuvarlanıp kapatılır. Fırında 175 derecede 30 dakika pişmeye bırakılır.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.