Üzeri için; 1 çay bardağı pekmez Ayvaların tepelerini kapak gibi kesin, içlerini dikkatlice oyun ve limonlu suyun içinde bekletin. Ayvalar yumuşayana kadar haşlayın. Ayva rendesini tereyağ ve sıvı yağ ile soteleyin. Ayrı bir tavada sıvıyağ-tereyağ eritip önce küp küp doğranmış soğanları , kıymayı kavurun sonra kuşüzümü, dolmalık fıstık, file badem, antep fıstığı, tuz, karabiber, kimyon ekleyip pişirin. Ayrı bir kaba alıp üzerine kavrulmuş ayva rendesini ve haşlanmış pirinçleri ekleyin.Hafif haşlanmış süzdüğümüz ayvaların içini doldurun. Üzerinde pekmez gezdirin ve kapaklarını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk pişirin. Afiyet olsun
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.