Nursel Ergin, Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü, konuğu Neslihan Kartal ile “Patlıcanlı Ekşili Köfte”, “Beşamelli Kabaklı Sandal Sote” ve “Haşhaşlı Revani” yaptı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı mavi haşhaş 4 adet yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Birkaç damla limon suyu
Kreması için; 1 paket krem şanti Yarım su bardağı süt
Üzeri için; toz Antep fıstığı
Hazırlanışı;
Yumurtaları, toz şekeri köpürene kadar çırpalım. Kalan malzemeleri sırasıyla ilave edip karıştıralım. Büyük boy dikdörtgen borcama kek hamurunu döküp eşit şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış 170° fırında pişirelim,soğumaya bırakalım. Şerbeti için; toz şekeri, suyu yaklaşık 10 dakika kaynatalım. İçine limon suyunu ilave edelim ve 1 taşım daha kaynatalım. Ocaktan aldığımız şerbetin soğumasını bekletin ve soğuk kekin üzerinde gezdirip şerbeti iyice çekmesini bekleyelim.
Kreması için; krem şanti ve sütü koyu kıvama gelene kadar iyice çırpın ve dolapta soğutun. Dolaptan çıkardığınız krem şanti ile haşhaşlı revaninizi süsleyebilirsiniz.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.