Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Merve Ünal oldu. Merve Ünal, İstanbul'dan Çay saati lezzetlerine özgü "Dört Renkli Börek", "Ballı Badem Pastası", "Kurabiyeli Browni" ve "Simit Poğaça" hazırladı.
KURABİYELİ BROWNİ
KURABİYESİ İÇİN
2,5 yemek kaşığı tereyağı (125 gr)
Yarım su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
2,5 su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata
2 paket kremalı kakaolu bisküvi
BROWNİSİ İÇİN
3 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı tereyağı (75 gr)
2 paket bitter çikolata
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Yarım su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
1 paket bitter çikolata
Kurabiye için kaba tereyağı, şekerler, yumurta, vanilya, karbonat, tuz, un alınır; çırpılıp yoğrulur. Damla çikolata katılıp karıştırılır. Kaba alınıp yayılır. Üzerine istenilen bisküvi döşenir. Browni için çikolata ve tereyağı benmari usulü eritilir. Yumurta ve şeker çırpılır. Ardından eriyen çikolata ve tereyağı katılır. Vanilya, tuz, un ve kakao katılıp çırpılır. Bisküvilerin üzerine dökülerek fırına atılır. Piştikten sonra üzerine çikolata erilir ve servis edilir.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.