Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Zübeyde Saraçoğlu oldu. Zübeyde Saraçoğlu, İstanbul’dan çay saati menüsüne özgü “Browni”, “Patlıcanlı Tart”, “Baton Ekler” ve “Fındık Lahmacun” yaptı.
BROWNİ
300 gr bitter çikolata 150 gr tereyağı 1 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta 2 yemek kaşığı kakao 90 gr un Kalıbı Yağlamak İçin; 2 tatlı kaşığı tereyağı
Bitter çikolata ve tereyağını cam bir kaba koyun. Benmari usulü ocakta eritin. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar eridikten sonra başka bir kaba alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Bu sırada yumurtaları kırıp başka bir kaba alın. Üzerine şekerini ekleyip köpürene kadar çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve çikolatanın üzerine ekleyin ve çırpmaya başlayın. Son olarak un ve kakaosunu da ekleyip hepsini birlikte karıştırın. Pişirilecek kabı tereyağı ile yağlayın. Yapılan karışımı bu kaba koyup güzelce yaydıktan sonra fırında 20 dakika pişirin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.