ASUMAN HANIM'IN MUTFAĞINDAN DAMLA SAKIZLI SÜTLAÇ 2 su bardağı pirinç 1,5 litre su 8 su bardağı süt 3 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı damla sakızı SÜSLEMEK İÇİN:
Tarçın Pirinç yıkanıp süzülür. Tencerede su kaynatılır ve pirinç içine atılarak yumuşayana kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra sütü ve şekeri ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kıvama gelmeye başlayınca damla sakızı katılır. 10 dakika daha kaynatıldıktan sonra kaplara konur, Tarçın serpilir ve soğuduktan sonra servis edilir.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.