Nursel Ergin'in bugünkü misafiri Suna Çolak oldu. Suna Çolak Nursel'in Mutfağı'nda Ayvalık mutfağına özgü “Balık Çorbası”, “Lor Tatlısı”, “Ay Çekirdekli Galeta” ve “Ada Köfte” hazırladı.
LOR TATLISI
1 kg lor peyniri
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 bardak un
ŞERBETİ İÇİN
5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım limon
Şerbeti soğuması için önceden hazırlanır. Yoğurma kabına lor peyniri, yumurta, zeytinyağı eklenerek karıştırılır. Ardından azar azar un, kabartma tozu ve vanilya katılarak yoğrulur. Fırın tepsisi yağlanır. Hazırlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ortasına bastırılarak boşluk oluşturulur. 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Çıktıktan sonra şerbeti dökülerek servise hazır hala getirilir.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.