İrmikli Baklava

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Azize Polat oldu. Azize Polat, Adana mutfağına özgü  “Lahmacun”, “Arap Dolması”, “İrmikli Baklava” ve “Sembuski” hazırladı.

 

İrmikli Baklava
26 adet baklavalık yufka
2 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi İçin
1 litre süt
7 kaşık irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Şerbeti İçin
3 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su 
Birkaç damla limon suyu
Sütü, irmik, toz şeker ve vanilya pişirilir. Şerbet hazırlanarak soğutulur. Yufkalar üst üste getirilerek kare şeklinde kesilir. İçine ezilmiş ceviz ve muhallebisinden konarak üçgen kapatılır. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülür. 180 derecelik fırında pişirilir.