Çikolatalı Fındıklı Kurabiye

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Esma Yıldırım oldu. Esma Yıldırım, İstanbul’dan çay saati menüsüne özgü “Ciğerli Arnavut Böreği”, “Leopar Poğaça”, “Çikolatalı Pasta” ve “Çikolatalı Fındıklı Kurabiye” yaptı.
 

 

  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un 
  • 3 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı kakao


Ganajı İçin: 

  • 200 gram bitter çikolata 
  • 200 gram süt kreması 
  • Üzeri İçin: 
  • 1 adet yumurtanın beyazı 

 

 

Süslemek İçin:

  • 1 su bardağı fındık

 

 

Yumurta sarısı, un, tereyağ, toz şeker, karbonat, vanilya, kakao karıştırılarak yoğurulur. Hamur dinlenmesi için bir poşete konularak buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Yumurta akına batırıldıktan sonra iri dövülmüş fındığa bulanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Kurabiyeler 160 derecede pişirilir. Ganajı için süt kreması ocakta ısıtılır. Kaynamadan altı kapatılıp içine çikolatalar atılır ve karıştırılarak eritilir. Fırından çıkan kurabiyelere sıkma torbasına konan ganaj şekilli olarak sıkılır