Dizi / Program / Film / Haber / Video / Oyuncu vb.
Kadayıflı Pilav
Birbirinden farklı lezzetlere ev sahipliği yapan Nursel'in Evi'nde "Kadayıflı Pilav" tarifi verildi
150 gr çiğ kadayıf 250 gr haşlanmış tavuk göğsü 3 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı kabuksuz badem 2 yemek kaşığı margarin
Pilavı İçin; 1,5 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 3 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Yenibahar
Tereyağı-sıvıyağ ekleyip erittiğiniz tavanızda küp doğradığımız soğanları pembeleşince kadar kavurun. Sırasıyla dolmalık fıstık, pirinç, kuş üzümü, tavuk suyu ve baharatları ekleyin ve demlenmeye bırakın.
Çiğ kadayıfları erittiğiniz tereyağı ile harmanlayın.
Yuvarlak cam fırın kabınızı margarinle yağlayın, bademleri dilediğiniz gibi dizin ve kadayıfların yarısını bastırarak yerleştirin. Kadayıfların içine haşlanmış didiklenmiş tavukları ve pilavınızı koyun. Geri kalan kadayıflarda üzerini kapatıp önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.