Baklalı Dereotlu İran Pilavı

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Sinem Nadri oldu. Sinem NadriGürcü ve İran mutfağına özgü "Gürcü Böreği", "Baklalı Dereotlu İran Pilavı", "İran Kebabı" ve "Hinkal" yaptı.

 

3 su bardağı bastami pirinç
2 çay bardağı taze bakla içi
Bir demet dereotu
3 yemek kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı safran

Öncelikle pirinci bol tuzla karıştırıp soğuk suyla ıslayın. O ıslanırken dereotlarını ince ince kıyın. Pirinçler ıslandıktan, sonra haşlayın. Daha sonra pişmeye yakın, üzerine bakla içini ve kıydığınız dereotunu ekleyin. 1-2 dk bu şekilde pişirdikten sonra, iyice suyunu süzün. Ardından başka bir tencereye alıp, üzerine sıvıyağ gezdirin. Sonrasında pilavın üzerine minik minik tereyağları koyup, kısık ateşte altı kabuk olana kadar pişirin. Pişmeye yakın safranı yağla ıslatıp üzerine dökün.