Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Sinem Nadri oldu. Sinem Nadri, Gürcü ve İran mutfağına özgü "Gürcü Böreği", "Baklalı Dereotlu İran Pilavı", "İran Kebabı" ve "Hinkal"yaptı.
3 su bardağı bastami pirinç 2 çay bardağı taze bakla içi Bir demet dereotu 3 yemek kaşığı tuz Yarım su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay kaşığı safran
Öncelikle pirinci bol tuzla karıştırıp soğuk suyla ıslayın. O ıslanırken dereotlarını ince ince kıyın. Pirinçler ıslandıktan, sonra haşlayın. Daha sonra pişmeye yakın, üzerine bakla içini ve kıydığınız dereotunu ekleyin. 1-2 dk bu şekilde pişirdikten sonra, iyice suyunu süzün. Ardından başka bir tencereye alıp, üzerine sıvıyağ gezdirin. Sonrasında pilavın üzerine minik minik tereyağları koyup, kısık ateşte altı kabuk olana kadar pişirin. Pişmeye yakın safranı yağla ıslatıp üzerine dökün.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.