Suriye Usulü Patlıcan Dolması

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Remziye Uyar oldu. Remziye Uyar, Urfa mutfağına özgü "Evde Sucuk", "Suriye Usulü Patlıcan Dolması", "Tahinli Hurmalı Tatlı" ve "Basma Köfte" pişirdi. 

SURİYE USULÜ PATLICAN DOLMASI

1,5 kilo patlıcan
3 parça tavuk but
İÇ HARCI İÇİN
Yarım kilo dana kıyma
2 su bardağı pirinç 
5 adet domates
2 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
Bir tutam maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
İsot
Tuz
ÜZERİ İÇİN
100 gr kuyruk yağı
Patlıcanları ikiye bölüp içlerini iyice oyun. Diğer tarafta iç harcı için pirinci yıkayın. Sonrasında kuru soğanları, biberleri, domatesleri ve maydonozu ufak ufak doğrayıp bir kaba alın. Daha sonra üzerine kıymayı, salçayı, pirinci baharatları ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Ardından içlerini oyduğunuz patlıcanları bu iç harçlı doldurun. Sonrasında pişireceğiniz tencerenin altına tavukları dizip üzerine doldurduğunuz patlıcanları yerleştirin. Son olarak küp küp doğranmış kuyruk yağlarını da koyduktan sonra sıcak su ekleyip pişirin.